Почетна > Свет
Свет

Русија представља нови тип вишенаменског борбеног авиона

Руска корпорација ОАК (Уједињена ваздухопловна корпорација) која се налази у саставу државне корпорације Ростех, најавила је да ће данас, првог дана Међународног авио-космичког салона МАКС-2021, први пут приказати “суштински нови војни авион“.
Фото: Pixabay/Military_Material

Презентација ће бити стримована на интернету, како на Јутјуб каналима државне корпорације Ростех и ОАК, тако и на страници пројекта, преноси портал Tango Six.

Представник Ростеха изјавио је да је Русија једна од ретких земаља на свету која поседује заокружен циклус што се тиче технологија који јој омогућује производњу напредних ваздухопловних система, као и да је признати покретач трендова у стварању борбених авиона.

У Ростех-у су убеђени да ће нови авион који су развили стручњаци ОАК-а, изазвати искрено интересовање не само у Русији, већ и у другим регионима света, укључујући и светске конкуренте, навели су из корпорације Ростех.

Многи сматрају да ће на предстојећем МАКС-у бити приказан Сухојев пројекат лаког вишенаменског борбеног авиона, а изнесено је и мишљење да је због симбола скакача – шаховске фигуре коња могуће да се ради о борбеном авиону који може да полеће и слеће вертикално.