Почетна > Србија
Србија

Петковић: Османи да погледа споразуме из Брисела

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је данас да би Вљоса Османи требало добро да погледа и научи споразуме из Брисела, јер би ту видела да једино што је нелегално јесте одлука Приштине да годину дана пре рока укине статусно неутралне КС регистарске таблице.
петковић
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

„Ситуација у којој се данас налазимо када је реч о регистарским таблицама, директна је последица одлуке Приштине да 2020. године укине КС таблице и у оптицају остави само такозване РКС регистарске ознаке, иако је то у супротности са споразумом“, рекао је Петковић, саопштено је из Канцеларије.

Приштина би требало добро да размисли шта добија намером да изазове кризу на северу Косова и Метохије, јер је чињеница да ни међународна заједница не гледа благонаклоно на овакво подизање тензија од стране Османијеве и Куртија, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Петковић додаје да су Срби са севера покрајине јасно показали властима у Приштини шта мисле о њиховим једностраним и нелегалним одлукама о пререгистрацији регистарских ознака, чији је биланс да су након скоро два месеца само два пререгистрована аутомобила на северу Косова и Метохије.

Из Канцеларије истичу да су КМ таблице легалне регистарске ознаке које издају органи Србије у складу са свим прописима и да је због тога политикантима из Приштине сврсисходније да уместо насиља које подстичу, почну да поштују споразуме на које су се обавезали.

Османи је раније данас рекла да би да би и Србима који живе на северу Косова користила пререгистрација аутомобила са „нелегалних“ на РКС таблице, преноси Кљан Косова.

Османи је раније данас рекла да би пререгистрација таблица користила Србима са севера КиМ и позвала их да пререгиструју таблице на „легалне“.

Petković sa Eskobarom: Beograd insistira na formiranju ZSO

Преузмите андроид апликацију.