Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

На Видовданском насељу: Нова саобраћајница води до нове амбуланте

Градња нове саобраћајнице, која ће повезати улице Александра Невског и Емануила Јанковића, али и обезбедити приступ новом Дому здравља на Видовданском насељу, могла би да почне до краја године, пошто је Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције расписала тендер за извођача.
Фото: УГЗИНС

Процењено је да ће изградња пута, тротоара, паркинга, те пратеће инфраструктуре, попут водовода и канализације, као и постављање јавне расвете и саобраћајне сигнализације, али и пејзажно уређење зелених површина коштати око 24,7 милиона динара, без ПДВ-а.

Планирана саобраћајница, јужно од комплекса Дома здравља, дужине 83 метра, повезаће улице Емануила Јанковића и Александра Невског. Нова улица ће имати двосмерни коловоз и обостране тротоаре и управне паркинге, с тим да је предвиђено укупно 40 места са управним паркирањем, од чега су два за возила особа с инвалидитетом.

Инвестиција вредна готово 207 милиона динара биће реализована по систему кључ у руке

Како се из предмера радова, који је саставни део тендерске документације, може приметити, пројектована је водоводна мрежа дужине 86 метара и канализациона 85.

Осим тога, биће постављено десетак стубова јавне расвете, а у оквиру пејзажног уређења планирано је формирање травњака, као и садња 11 горских јавора, док ће на површини 16 метара квадратних бити малч.

Понуде на тендер Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције подносе се до 31. октобра, а 40 дана касније ће бити донета одлука о додели уговора или, пак, обустави поступка. Имајући у виду рокове, те период за увођење одабраног извођача у посао, радови би могли да почну у децембру, с тим да је рок за завршетак три месеца (90 дана).

На Видовданском насељу у новој амбуланти су планиране службе основне здравствене заштите: општа пракса, стоматологија, гинекологија, педијатрија, патронажа и лабораторија.

Дом здравља, површине око 1.100 метара квадратних, гради се у блоку улица Александра Невског, Живојина Ћулума и Емануила Јанковића, на парцели површине око 3.000 метара квадратних.

Инвестиција вредна готово 207 милиона динара биће реализована по систему кључ у руке, односно пројектуј и изведи, што подразумева израду техничке документације, исходовање свих дозвола, локацијских и урбанистичко-техничких услова, те градњу, надзор и на крају предају објекта на коришћење Дому здравља “Нови Сад”.

Носилац посла је кинеска компанија “China Construstion Front Goup”, а процењено је да ће опремање новог објекта коштати око 83 милиона динара.

„Ne gradimo privatnu prćiju, most u Novom Sadu ključan za sever zemlje“

Преузмите андроид апликацију.