Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли знате који је најздравији доручак на свету?

Очекивали смо да ће мање јести за ручак јер се осећају изузетно сити, након што су појели доручак богат протеинима. Међутим, то није био случај.
Фото: Pixabay/palacioerick

Јаја су најздравија храна коју можете припремити својој деци ујутру. Кајгана или кајгана ће утажити глад, па су деца сита скоро до ручка. Осим тога, пуна су протеина, па вам организам неће тражити додатне уносе хране до ручка.

Истраживање које је обухватило навике у исхрани 48 деце млађе од 10 година показало је да деца која ујутру једу јаја за ручак уносе 70 калорија мање од оних која, на пример, једу житарице за доручак.

Нутриционисти који су спровели истраживање нису били изненађени што су се јаја показала као најбољи избор за дечији доручак.

Оно што нису могли да објасне јесте да се деца нису осећала сито јер су јела јаја, а не, на пример, млеко или гриз. Да јесу, то би објаснило зашто су мање јели за ручак. Очекивало се да ће мање јести за ручак јер се осећају изузетно сити, након што су појели доручак богат протеинима. Међутим, то није био случај.

Ово истраживање је фокусирано на проналажење оних намирница које смањују глад код деце, а истовремено им помажу да смање унос калорија.

Brzo hodanje najbolje je za liniju

Преузмите андроид апликацију.