Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Коначно прави Партизан, црно-бели разбили Виртус за први тријумф у Евролиги

Кошаркаши Партизана савладали су у „Штарк арени“ екипу Виртуса 90:62 у мечу четвртог кола Евролиге.
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Црно-бели одиграли савршено прво полувреме, у наставку одржавали стечену предност. Нанели најефикаснији у екипи Жељка Обрадовића, која је забележила први тријумф у елитном такмичењу ове сезоне.

Коначно је Партизан уписао прву победу ове сезоне у Евролиги, а у добро попуњеној „Штарк арени“ савладан је италијански Виртус 90:62.

Као да су црно-бели против екипе из Болоње желели да наплате прошуштено против Басконије и Олимпије у претходна два кола, па је тим Серђа Скариола морао да плати „на ћуприји“.

Од самог старта су црно-бели ставили до знања противнику да у Београду нема чему да се нада, па је већ прву деоницу домаћи тим добио са 27:11.

Успео је Виртус да пронађе неки ритам у другој деоници, али је Партизан још једном додао гас и на крилима непогрешивих Нанелија и Мадара дошао до 18 поена предности – 51:32.

Предност црно-бели расла је из минута у минут. После четири минута игре у другом полувремену Партизан је први пут стекао +20, а после два минута игре у последњој деоници било је и +30.

Гости нису чак успели да искористе и празне минуте домаћих, који готово четири минута нису постигли поене у последњој деоници.

Партизан је на крају остварио више него убедљив тријумф, који ће Обрадовићу и екипи много значити у наставку такмичења.

За разлику од утакмице са Олимпијом, чак 11 играча користио је најтрофејнији европски тренер и сви су се уписали у листу стрелаца, осим Уроша Трифуновића.

Нанели је меч завршио са 20 поена, 4 скока и 4 асистенције, Анђушић и Лесор додали су по 14. Мадар 11, а Пантер 10 поена.

У екипи Виртуса најбољи је био Исмаел Бако са 11 поена.

У наредном колу, Партизан за седам дана поново игра пред својим навијачима, а у Арену стиже литвански Жалгирис.

Luk Sikma MVP trećeg kola Evrolige, Micić treći

Преузмите андроид апликацију.