Почетна > Свет
Свет

Министарка саобраћаја: Лиз Трас има поверење кабинета

Министарка саобраћаја Велике Британије Ан-Мари Тревелијан изјавила је данас да премијерка Лиз Трас и даље има поверење свог кабинета и да је права особа која води Конзервативну странку.
Фото: Pixabay/derwiki

„Она је премијерка и настављамо да је подржавамо“, рекла је Тревелијан за Би-Би-Си дан после оставке министарке унутрашњих послова Суеле Брејвермен и неколико дана после смене министра финансија Квасија Квартенга.

На питање да ли је Трас најбоља особа коју торијевци могу да понуде да буде председник владе, министарка саобраћаја је одговорила да конзервативци „чврсто стоје уз њу“.

Тревелијан је такође рекла да је веома поносна што је министарка саобраћаја.

Уредник британског дневника Сан тврди да је Брејвермен смењена, што би била друга смена за недељу дана, после министра финансија.

Гардијан је цитирао изворе који наводе да је до одласка министарке Брејвмен дошло „по налогу“ Џеремија Ханта, који је дошао уместо Квансија Квартенга.

Бивши министар саобраћаја Грант Шапс се помиње као могући наследник у ресору унутрашњих послова, наводи лист, док Министарство унутрашњих послова одбија да коментарише ове извештаје.

Трасова, која је на власти нешто мало више од шест седмица, бори се за политички опстанак од 23. септембра, када је покренула економски програм познат као „мини-буџет“, који је нови британски министар финансија Џереми Хант поништио скоро у целости, најавивши заустављање плана субвенционисања енергије, уз поруку да је земљи потребно да поново стекне поверење инвеститора.

Неколико посланика је у међувремену тражило од премијерке да поднесе оставку.

Produžavaju se aktuelne epidemijske mere u Austriji

Преузмите андроид апликацију.