Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

„Газета“ пише: Јувентус побеђује само кад Влаховић постигне гол

Новинар италијанске „Газете дело спорт“ Ђузепе Нигро бавио се игром посрнулог Јувентуса и значаја Душана Влаховића по тимске успехе.
Фото: Танјуг/Fabio Ferrari/LaPresse via AP
Јувентус је у озбиљној кризи резултата и италијанска штампа бруји о борјним незадовољствима у свлачионици и неуспелим идејама тренера Масимилијана Алегрија.

Ђузепе Нигро, новинар Газете дело спорт, у свом тексту под насловом: „Јувенус побеђује само кад Влаховић постигне гол: Решења за његово коришћење“, почиње са податком да је српски нападач увек увек био стрелац у Јувентусових пет победа у Серији А, те да су повреде довеле до тога да је Аркадијуш Милик остао једина друга опција.

„Бројке су такве да не могу проћи незапажено. У пет утакмица које је Јувентус добио ове сезоне, увек је на семафору био (бар) један гол Душана Влаховића. С друге стране, никада у пет утакмица колико је Јувентус изгубио није било гола Србина. Поред тога, у четири ремија бјанко-нера, само једном (са Ромом) бивши играч Фиорентине је постигао гол. Бројеви који говоре правило: победа Јувеа синоним за Влаховићев гол (не увек обрнуто, али скоро). Гледано на други начин, у шест утакмица у којима је Душан постигао гол, Јуве је остварио пет победа и један реми, када је играо без голова било је пет пораза и два ремија. Нема потребе да додајете много. Прво треба узети у обзир да ако је Влаховић најбољи стрелац Серије А“, пише Нигро.

Аутор истиче и повремени, неконстанту продуктивност остатка тима.

„Питање је испреплетено са питањем алтернатива. Јер ове сезоне иза Влаховићевих шест голова долазе Миликова четири (три у првенству, један у Лиги шампиона), који су можда и више него што се очекивало.А иза њих је најбољи офанзивни ресурс био Рабио са два гола, и то само у једном мечу. Постоји продукција голова из са других позиција (Бонући и Бремер из одбране, затим Костић, Мекени и Ди Марија из средине), али то сигурно није материјализовала праву алтернативу нападачу. Разумно је закључити да повратак Ди Марије, Кјезе и Погбе доноси много више из гледишта игре, као и само конструкције игре. Али данас их нема и треба да се нађе начин да иде напред. Оно што се открило јесте да се зависи од Влаховића“, закључио је Нигро.

Mitrović: Nadam se da ćemo Vlahović i ja biti izvanredni

Преузмите андроид апликацију.