Почетна > Свет
Свет

Портпарол предлагао „тапшаче“ и лажна писма читалаца

Хакерски напад на мејл председника аустријске покрајине Корушка, Петера Кајзера, открио је чудне савете његовог портпарола Андреаса Шефермајера за поспешивање имиџа.
Фото: Wikimediacommons/Die Grünen Kärnten

Тако је, према писању дневника „Клајне цајтунг“, Шефермајер предложио ангажовање „тапшача“, односно наводне фанове који би тапшали и тако навели и праву публику на скуповима да тапшу Кајзеру.

Шефермајер, међутим, није имао такве идеје само за манифестације, већ је саветовао и како уопште побољшати имиџ Кајзера.

Предложио је да се писма читалаца у медијима пуне са „фејк налога „.

За објаве у друштвеним мрежама портпарол је, према откривеним мејловима, предвидео стратегију да функционер Социјалдемократске партије Аустрије (СПО), чији је Кајзер члан, и посланици преко твитера, фејсбука и других мрежа, што више објављују у циљу спречавања напада на Кајзера и уопште странку.

Шефермајер се пожалио да тренутно готово да нема објава чланова и функционера СПО.

На упит „Клајне цајтунг“, Шефермајер је рекао да се ради о мејлу старом шест година и наглашава да се не ради о манипулацији, већ да је све легално.

Рекао је да су „тапшачи“ од 1820-тих година у многим сферама традиција, и да му је било важно да код политичких говора буде створена додатна атмосфера.

Grosi: Nadam se što skorijem sastanku sa Putinom

 

Преузмите андроид апликацију.