Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли знате које је најбоље место за сушење одеће у затвореном простору?

Сушење одеће у затвореном простору није идеално јер мокра одећа ослобађа влагу у ваздух што може довести до раста буђи.
Фото: Pixabay/FotoArt-Treu

Чини се да је сушење одеће лако и само ставите одећу на неку површину, зграбите је неколико сати касније и баците је назад у орман. Али када је у питању хладније и влажније време, ствари могу постати компликованије – посебно за оне који желе да смање рачуне за енергију.

Наиме, зими је мање могућности за сушење веша на отвореном. За оне који имају довољно среће да имају приступ машини за сушење веша, ово може бити решење за ефикасно сушење одеће унутра. Међутим, неки људи немају места за сушару или не могу да је приуште због скока цена енергената. Због тога многи људи одлучују да суше своју одећу у затвореном простору.

Постоје места на којима треба и не треба да сушите мокри веш да бисте избегли појаву буђи.

Сушење одеће у затвореном простору није идеално јер мокра одећа испушта влагу у ваздух што може довести до раста буђи. Међутим, није опасно то учинити све док је ваш дом добро проветрен. На срећу, можете предузети кораке да смањите влагу у ваздуху.

Сушење веша у затвореном простору не би требало да траје дуже од 24 сата. Све више од тога може довести до раста буђи или лошег мириса одеће.

Било би идеално да власници кућа држе мокри веш ван својих животних простора, као што су дневна соба, кухиња и спаваћа соба. Избегавајте да сушите веш у купатилу јер је то већ влажно место и не желите да додате више влаге у ваздух. Поред тога, одећи ће требати дуже да се осуши у већ влажној просторији. Ако имате посебан простор посвећен само вешерај, слободну собу или гаражу, ово је најбоље место за сушење одеће. Користите сталак за сушење и ставите га у просторију коју ретко користите, као што је вешерај, резервна соба или чак трпезарија.

То значи да нећете бити изложени влази док се ваша одећа суши и да можете затворити врата, задржати топлоту или подстаћи проток ваздуха тако што ћете држати прозор отворен.

За оне који живе у малом простору, можда немају другог избора осим да суше одећу у својим просторијама за становање. У том случају, обавезно поставите сталак за сушење у близини извора топлоте како би се одећа брже осушила, а ако је могуће, држите врата затворена. Они који размишљају о сушењу веша на радијаторима.

Не стављајте мокре предмете директно на радијатор, јер ће то подстаћи испаравање воде у ваздух и довести до влажне просторије.

Одлична је идеја уложити у сталак за сушење који се може причврстити на плафон тако да не заузима простор на поду и да се може потпуно чувати ван видокруга када се не користи.

За оне који желе да смање време које њихов мокри веш виси по кући, постоји неколико савета за смањење времена сушења. Пре свега, требало би да користите велики циклус центрифуге пре него што баците веш у машину за прање веша, јер ћете се тако ослободити што је могуће више влаге.

Чак и мање оптерећење вашег веша није лоша опција јер одећу можете поставити на сталак за сушење, што ће скратити време сушења. На тај начин ће моћи да добију већи проток ваздуха. Предложемо коришћење одвлаживача када сушите одећу у затвореном простору јер би то „убрзало процес сушења“. За најбоље резултате поставите одвлаживач испод или поред сталка за сушење одеће.

Šta je jeftinije ostaviti grejanje uključeno ceo dan ili ga isključiti i uključiti?

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке