Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Емоције ће владати „Пиониром“: Радоњић гостује Звезди

Нова евролигашка недеља и нови велики изазов пред кошаркашима Црвене звезде на елитној сцени.
Фото: Градске инфо

Након што су „храбро пали“ против првака Европе у Истанбулу, црвено-беле чека први наступ пред својим навијачима.

Међутим, утакмица у хали „Пионир“ неће бити тек обичан евролигашки меч, већ се очекује експлозија емоција како на трибинама тако и на паркету.

У госте Звезди стиже један од миљеника „делија“, најтрофејнији тренер у историји клуба Дејан Радоњић, овај пут на челу великог Панатинаикоса.

„Зелени“ у Београд стижу такође мотивисани да забележе први тријумф у новој сезони, након тесног пораза од Реал Мадрида у Атини (71:69).

Нема сумње да ће ово бити један од најузбудљивјих мечева другог кола Евролиге, коју можете пратити само уз СББ на Спорт Клуб каналима.

Звезда је, као што смо поменули, поражена од Анадолу Ефеса, у мечу који је показао бројне добре и лоше стране. Црвено-бели су се добро носили са шампионом, посебно у првом полувремену, али је заказао напад који је постигао само 59 поена.

Само шест тројки из 21 покушаја није био кључни фактор пораза, али за тријумф над тимом који две године у низу влада „Старим континентом“ је потребно одиграти са много већом инспирацијом.

Да није било у питању само слабо офанзивно вече видели смо већ у понедељак у дербију АБА лиге у којој је Звезда савладала Будућност, али пре свега захваљујући доброј одбрани јер је напад убацио само 69 поена.

Мораће црвено-бели да буду много ефикаснији у четвртак од 19 часова, јер у Београд стиже тим са неколико сјајних нападачких опција. ПАО није блистао прошле недеље, али је Реал тек у завршници „сломио“ отпор грчког великана за 71:68.

Оно на шта би црвено-бели требало да обрате пажњу јесте слабо шутерско вече „зелених“ који су убацили само 15 од 40 шутева за два поена, док су погодили девет тројки.

А с обзиром са у свом саставу Радоњић има имена попут Дерика Вилијамса, Јоргоса Папајаниса, Париса Лија и Артураса Гудаитиса, црвено-бели се не смеју уздати у још једно тако вече свог ривала. Посебно што добро знају да ће бити врло тешко поентирати против Радоњићеве дефанзивне тактике.

Важан фактор у добром ритму Звезде биће креативност Џејлена Адамса и Стефана Марковића, а нема сумње да ће велико појачање за тим Владимира Јановића у односу на меч у Истанбулу бити Џон Холанд.

Биће ово 17. дуел Звезде и Панатинаикоса у новој ери Евролиге, а црвено-бели траже осму победу. Прошле сезоне оба тима су славила на својим паркетима, а Звезда је у „Пиониру“ понизила ПАО са 81:48.

Bajern spremio „stotku“ za Harija Kejna

Преузмите андроид апликацију.