Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Српске одбојкашице боље и од Тајланда, сутра против Турске

Женска одбојкашка репрезентација Србије победила је данас селекцију Тајланда 25:23, 25:17, 25:15 у мечу трећег кола групе Ф друге фазе такмичења на Светском првенству у Лођу.
Фото: ossrb.org

Србија, која је актуелни светски шампион, још раније је изборила пласман у четвртфинале СП. Србија је прва на табели са 23 бода. Наша селекција је на овом СП остварила осам победа уз само два изгубљена сета. Тајланд је шести са 10 бодова.

Најефикаснија у селекцији Србије била је Ана Бјелица са 15 поена, док је Бојана Миленковић забележила 14. У пораженој екипи најбоља је била Кокрам Пимпичаја са осам поена.

Касније данас биће одиграна преостала три меча трећег кола групе Ф, а састаће се САД – Турска (17.30), Доминиканска Република – Немачка (19.00) и Пољска – Канада (20.30).

Србија ће сутра од 17.30 сати у последњем колу групе Ф играти против селекције Турске.

Пласман у четвртфинале избориће по четири најбоље пласиране селекције из група Е и Ф. Четвртфинала ће бити одиграна 11. октобра у Гљивицама и Апелдорну.

У четвртфиналу ће играти ривали из исте групе: Ф1 – Ф4 и Ф2 – Ф3, односно Е1 – Е4 и Е2 – Е3, а победници ће се састати у полуфиналу СП.

Srbija po prvi put ima šest rvača na svetskoj rang listi

Преузмите андроид апликацију.