Почетна > Нови Сад > Актуелно

Актуелно Нови Сад

Ускоро бесплатна обука за куваре у Новом Саду

У филијали Националне службе за запошљавање (НСЗ) у Новом Саду, отворене су пријаве за бесплатну обуку за куваре. Право учешћа имају сви незапослени без квалификације, односно без завршене средње школе, а који су регистровани у НСЗ.
Фото: Pixabay/StockSnap

Детаљне информације могу добити у четвртак, 22. јула, у 9 часова, у великој сали на трећем спрату НСЗ-а у Новом Саду, Алберта Томе 2.

Планирано је да обука почне крајем овог месеца и да траје пола године, са фондом часова од 960 сати.

Из Филијале НСЗ-а су саопштили да ће обуку спроводити Академија „Оксфорд-агент”, теоријски део биће одржан у Средњој школи „Свети Архангел”, док ће практични бити реализован у Школи за основно и средње образовање „Милан Петровић”.

Полазници ће имати прилику да се кроз четири модула обуке, упознају са хигијенским и безбедносним условима радног места, са опремом, уређајима и инвентаром, израдом јеловника, паковањем, складиштењем и обрадом намирница, припремањем различитих врста јела, као и вођењем евиденција о требовању намирница, поруџбинама и расходованим намирницама.

Полазницима је обезбеђена и новчана помоћ у износу од максимално 7.000 динара за пун фонд часова, као и месечни трошкови превоза за долазак и одлазак са обуке.

Обука за куваре је прва обука ове године која је намењена незапосленима који нису завршили средњу школу.