Početna > Srbija
Srbija

Mišljenje Venecijanske komisije o zakonima u oktobru

Set pravosudnih zakona Srbija je dostavila Venecijanskoj komisije i očekujemo da će tokom oktobra oni zauzeti mišljenje, poručila je ministarka pravde Maja Popović.
komisija
Foto. Tanjug/Z.Knežević

Za Politiku Popović je rekla da će posle razmatranja svih predloga, primedbi i sugestija, kao i eventualnih preporuka Venecijanske komisije, usklađeni tekstovi pravosudnih zakona biti na javnoj raspravi.

Radne grupe formirane od Ministarstva u skladu sa Ustavnim zakonom za sprovođenje akta o promeni Ustava. Pripremile su radne tekstova Zakona o sudijama. Kao i Zakona o uređenju sudova, Zakona o Visokom savetu sudstva, Zakona o javnom tužilaštvu i Zakona o Visokom savetu tužilaštva.

Ti tekstovi su dostupni javnosti na internet stranici Ministarstva pravde.

„Ministarstvo, vodeći računa o otvorenosti procesa, sprovodi predstavljanje radnih tekstova. Kao i sveobuhvatnu javnu diskusiju o predloženim rešenjima širom Srbije“, rekla je ministarka pravde.

Popović je navela da su takvi skupovi održani u Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu, Beogradu, na Zlatiboru. Na sastanku sa predstavnicima Nacionalnog konventa i ostalih NVO.

Ministarstvo je otvorilo i posebnu mejl adresu preko koje osobe i udruženja mogu da dostave primedbe, predloge i sugestije.

Vučić: Ovo je bila nedelja susreta sa prijateljima Srbije

 

Preuzmite android aplikaciju.