Знамо сви да је бундева краљица јесени. Чест је гост наших трпеза, одлична у потажу, печена или у колачима. На који год начин да је припремите нећете погрешити. Нас предлог за данас је колач од бундеве са чоколадним преливом.
Састојци:
- 100 грама брашна
- 2 кашике цимета
- 1 цела мања бундева
- 50 грама црне чоколаде
- 3 кашике ароме ваниле
- 2 јајета
- 200 грама кекса
- 50 грама маслаца
- 200 грама шећера
- 1 грам мускатног ораха
- 150 грама белог сира
Припрема:
Бундеву исеците на комаде и пеците је у рерни на 200 степени око 20 минута или док не постане потпуно мекана.
У блендеру измрвите кекс и сједините га са циметом и маслацем, па добијено тесто за кору пеците у округлој модли на 180 степени око 10 минута.
Охлађену бундеву испасирајте у блендеру. За фил умутите јаја, додајте свеж сир, шећер, екстракт ваниле, брашно и мускатни орах.
Смесу сједините са бундевом и фино је уједначите миксером. Смесу ставите преко делимично испечене коре, па пеците у рерни још 20 минута на 180 степени.
Пре сервирања колач од бундеве прелијте растопљеном црном чоколадом.
Преузмите андроид апликацију.