Ретко ко може да одоли слатким крофнама, а прилично смо сигурни и да ће вам ова њихова слана верзија постати међу омиљенима.
Састојци:
- 5 ченова белог лука
- 2 јајета
- 150 милилитра јогурта
- 1 кашичица соде бикарбоне
- 1 кашичица соли
- 300 грама брашна
- мирођија
Припрема:
Уситните бели лук у блендеру, а затим додајте јаја и умутите, па додајте јогурт, соду бикарбону, со, сецкану мирођију и све сједините миксером. Након тога, сипајте просејано брашно и умесите тесто, па га развуците оклагијом на побрашњеној прашини. Узмите чашу, па вадите крофне, а затим их пржите у загрејаном уљу. Када се испрже, спуштајте их на убрус да би се оцедиле, а након тога их сервирајте уз сос по жељи.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.