Сви мисле да је супу релативно лако кувати, састојци се ставе у шерпу и оставе да се крчка; али понекад мале грешке могу покварити текстуру или укус јела.
Зато су професионални кувари поделили своје мале тајне и грешке које, према њиховим речима, људи најчешће праве приликом припреме супе.
Превише или премало соли
Најважније је да пробате и зачините супу „у ходу” и да се ослободите идеје да морате тачно да се придржавате рецепта. Док се супа кува, течност испарава и сланост се повећава, па за најбоље резултате стручњаци препоручују постепено додавање соли. Посолити мало на почетку, мало у току кувања и опет мало на крају, када је супа скоро готова.
Убацивање свих састојака одједном
Иако супа подразумева кување свих састојака, то не значи да месо и поврће треба само ставити у кључалу воду. Ако користите лук, на пример, немојте га само кувати. Лук треба бар мало продинстати пре додавања течности. Препоручује се да се лук пржи док не постане провидан или док потпуно не порумени, у зависности од врсте и „тежине“ супе. То чини укус слађим, мекшим и сложенијим. Исто тако, каже, свеже биље треба стављати на крај, а не на почетак. Прво продинстајте ароматичну подлогу (лук, бели лук, шаргарепу, целер, ђумбир) и пропржите протеине (кобасица, пилетина, говедина, панцета, сланина).
Недовољно дуго кување
За добру супу је потребно време, а када је припремите, прави начин је „ниска температура и дуго кување“. „Најбоље је све кувати полако, дајући свим састојцима времена да прожму укусе и створе уравнотежено и укусно јело, па у зависности од састојака које користите кувајте супу од 45 минута до сат и по.
Држање лонца покривено
Да ли ће супу покрити или не зависи од врсте супе, али генерално,супе на бази махунарки се прекривају да би се смањило испаравање и избегла прегуста супа, док се већина других супа оставља непокривена и кува да се лакше кува. контролисати колико је течности остало
Кување свих састојака подједнако
Да бисте били сигурни да је све у супи савршено кувано. без хрскавог кромпира или кашасте шаргарепе, ставите састојке према томе колико дуго треба да се кувају. Ако правите супу од морских плодова, прво почните са сотирањем тврђег поврћа попут кромпира. Свако мекше или смрзнуто поврће може се додати касније, а морски плодови су последња ствар која се додаје, јер је потребно само неколико секунди.
Преузмите андроид апликацију.