Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Решен проблем са најездом пацова у делу Роткварије

Проблем са најездом пацова, који су били намножени у урушеним контејнерима у једном делу Роткварије, коначно је решен. Постављени су нови контејнери, а ускоро ће бити и реконструисан плато око њих.
Фото: Pixabay/tookapic
У граду постоји још неколико локација на којима ће се урадити потпуна или делимична реконструкција контејнерских места.

Након притужби станара о најезди пацова, који излазе из запуштеног контејнера на раскрсници улица Војводе Бојовића и Војводе Шупљикца, надлежне службе су брзо реаговале. Становници овог дела града изразили су велико задовољство јер је њихов проблем коначно решен.

„Смеће је ту стајало, урушио се контејнер, то је стајало три месеца, намножили су се пацови нажалост имао је проблем и комшилук нису смели старији људи да бацају смеће и свашта је било. Ноћу је било јако пуно тих пацова и свега, али надам се да смо сад тај проблем решили“, изјавио је Слободан Курјачки, станар.

Из градске „Чистоће“ кажу да је тај проблем решен за неколико дана, а да је он већ неко време био на листи приоритета, за коју је планирана санација, односно реконструкција контејнерског места.

„Можемо реци да је контејнерско место потпуно санирано, односно сви елементи контејнера су замењени како подземни тако и надземни. Дакле у потпуности је реконструисан плато око контејнера а ускоро ће и колеге из ЈКП Пут уредити ову стазу коју смо делимично морали излупати прво због легла пацова које се испод налазило“, изјавила је Данијела Јанков, ЈКП „Чистоћа“.

У граду постоји још неколико сличних локација, где је неопходна потпуна или делимична реконструкција контејнерских места. Ускоро ће и ти проблеми бити решени првенствено постављањем нових подземних контејнера, додају из „Чистоће“.

Дариване књиге на стајалиштима и у аутобусима

Преузмите андроид апликацију.