Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Киселе паприке

Брзо се спремају, нема барења, а укус је диван.
Фото: Pixabay/arinaja
Састојци:
  • 3 килограма паприка
  • 1 литар сирћета
  • 3 литре воде
  • 100 грама шећера
  • 150 грама соли
  • 1 децилитар уља
  • 1 кесица винобрана1 везица першуна
  • 1 главица белог лука
  • неколико зрна бибера
  • 4-5 ловорових листова
Припрема:

Паприке очистити од семенки и исећи на половине. Ставити у већу посуду да се могу лепо промешати. Сирће, со, шећер и винобран измешати и прелити преко паприка. Оставити 24 сата да се укуси сједине уз повремено мешање.
После 24 сата паприке сложити у стерилисане теглице, посути са сецканим першуном, ставити 1 чен белог лука (не треба га сецкати) и ловоров лист. Добро притиснути и долити са раствором где су паприке стајале. Херметички затворити и оставити на суво и хладно место.
Пријатно!

Evo zašto lizanje poklopca jogurta može biti opasno

 

Преузмите андроид апликацију.