Новосађани су јуче могли да пробају кулинарске специјалитете који су произведени у Словенији.
У оквиру кулинарског фестивала, који је организован на Тргу Републике у Новом Саду, словеначки произвођачи изложили су свој чувени Крашки пршут и оригиналну крањску кобасицу.
„Велики значај манифестација. Преко 1800 манифестација у оквиру једне године се дешава на територији Војводине. У овом пројекту ми учествујемо од почетка, јер ово јесте добар пример како да се заштити и још боље прода туристима“, рекао је др Ненад Иванишевић, секретар за привреду и туризам АП Војводине.
Пријатељски односи између два народа – Срба и Словенаца, уз музику и храну учинили су овај фестивал посебним и значајним.
„Ова манифестација је прелепа. И они који су југоносталгични и они који нису врло радо се сећају производа из бивше државе који су били квалитетни“, рекао је Александар Петровић, помоћник градоначелника.
Сви домаћи производи од меса били су бесплатни за дегустацију. Посета кулинарским манифестацијама најбољи је начин да се упознате са тајнама других кухиња.
Od ponedeljka izmena režima saobraćaja u ulici Lukijana Mušickog
Преузмите андроид апликацију.