Početna > Srbija
Srbija

U Sremu dobra snabdevenost mlekom

Pošto je pre desetak dana donesena Uredba o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica, snabdevenost mlekom u prodavnicama u Sremu je zadovoljavajuća. Trgovci kažu da nema uvek mleka svih proizvođača, ali da prodavci ovu životnu namirnicu uvek mogu da pronađu na rafovima.
Foto: Unsplash/ Elizabeth Dunne

Vlada Srbije je propisala maksimalnu maloprodajnu cenu mleka od 128,99 dinara. Promenjena je i maksimalna trgovačka marža za sve vrste UHT mleka i smanjena sa 12 na pet odsto. Kupci kažu da mleko uvek nađu na rafovima.

Snabdevenost mlekom u sremskim prodavnicama je zadovoljavajuća. U trgovinskim lancima u Sremskoj Mitrovica obezbeđene su dovoljne količine mleka, kao i u RUmi. Prodavnice u Inđiji pune rafove sa mladekom, uglavnom svih proizvođača:

I Opština Stara Pazova dobro je snabdevena ovom osnovnom životnom naimirnicom.

Osim toga, odlukom Vlade Srbije uvedena je i zabrana izvoza svežeg mleka i pojedinih mlečnih proizvoda do 30. septembra. Poljoprivrednici su ukazivali da je zbog uvećanih troškova proizvodnje sirovog mleka, rasta cene stočne hrane i suše, koja je pogodila našu zemlju, smanjena proizvodnja sirovog mleka, ali i otkup.

Sutra hladno jutro, tokom dana oblačno sa kišom

Preuzmite android aplikaciju.