Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Мари: Питање је колико ће Федерер моћи да игра у Лондону

Британски тенисер Енди Мари изјавио је данас да је питање колико ће Роџер Федерер моћи да игра на опроштајном турниру, Лејвер купу, који ће се од 23. до 25. септембра играти у Лондону.
Фото: Танјуг/AP/Kirsty Wigglesworth

Швајцарац је најавио повлачење из професионалног тениса после Лејвер купа на ком ће наступити у Тиму Европе са Маријем, најбољим српским тенисером Новаком Ђоковићем и Шпанцем Рафаелом Надалом.

„Више ћу разговарати са њим. Сигуран сам да долази на Лејвер куп, али не знам колико ће моћи да игра. Можда ми се укаже прилика да делим терен са њим у дублу, или тако нешто, и то би било заиста посебно. Али као што сам рекао, не знам колико ће моћи да игра“, изјавио је Мари, а пренео Индепендент.

Освајач три гренд слема истакао је да је имао срећу да у прошлости дели терен са Федерером.

„Он је невероватан играч. Имао сам срећу да се такмичим против њега у неким највећим мечевима, на највећим турнирима и позорницама широм света. То у том тренутку нисам толико ценио, али кад погледам уназад, то је нестварно. Невероватно је шта су Рафа и Новак урадили, такође. Али да, ово је тужан дан за спорт. Имао је нестварну, дугогодишњу каријеру и све то што је урадио“, рекао је Мари и додао:

„Сећам се Аустралијан опена 2018. године, можда грешим, кад се вратио после операције колена и свега осталог и било је стварно невероватно на који начин је играо и водио себе. И мислим да су га сви играчи поштовали због тога“.

Роџер Федерер и Енди Мари састали су се 25 пута, а Швајцарац је славио у 14 дуела.

Федерер је у каријери освојио 103 трофеја, од чега 20 на гренд слемовима.

Ljubičić: Poraz od Novaka na Vimbldonu najteži za Rodžera Federera

Преузмите андроид апликацију.