Početna > Sport > Ostali sportovi
Ostali sportovi

„Crvena Zvezda Esports“ zadržala prvo mesto | EBL: Pregled devetog kola

U devetom kolu EBL sezone devet čekalo nas je nekoliko zanimljivih mečeva a svakako najzanimljiviji je bio ujedno i derbi kola, meč između ekipa Crvena Zvezda Esports i Valiance.
Foto: PrtSc/FortunaEsports/YouTube

Prvi meč između Split Raiders-a i ASUS ROG ELITE-a nam nije doneo previše uzbuđenja. Obe ekipe dosta tvrdo i oprezno ulaze u meč a to pokazuje i činjenica da je u 10. minuti meča rezultat bio 0-0. Tako je bilo i u nastavku, Split Raiders dolazi do prednosti od 6-0 i taj rezultat je bio nepromenjen sve do 24. minute.

Tada je ekipa Split Raiders-a prepoznala trenutak i uzela zmaja bez da je ekipa ASUS-a reagovala, nakon toga Split Raiders nastavlja u poslednji juriš ka protivničkom Nexus-u i završava partiju.

Foto: PrtSc/FortunaEsports/YouTube

Drugi meč je bio između ekipa Crvena Zvezda Esports i Valiance. Meč u kome Crvena Zvezda  želi da učvrsti poziciju broj jedan a Valiance juri pobedu da bi se priključio borbi za tu istu poziciju broj jedan. Obe ekipe oprezno započinju meč a početnu fazu je Valiance odradio nešto bolje i nakon 13. minuta meča ima prednost od 4-1. Do 20. minute Crvena Zvezda je uspela da smanji prednost na 4-3 i uvede meč u jedan potpuno izjednačen period. U 26. minutu crveno-beli se sjajno okupljaju i koriste prostor da uzmu Baron-a bez ikakve reakcije od strane igrača valiance-a. Igralo se mirno uz blago povećanje prednosti za crveno-bele do čak 38. minuta gde dolazi do velike borbe na sredini mape u kojoj Crvena Zvezda Esports pobeđuje i odmah nakon toga juri u protivničku bazu i završava partiju.

Foto: PrtSc/FortunaEsports/YouTube

Treći meč, ništa manje zanimljiv od prethodnog, između ekipa Zero Tenacity i Nexus KTRL. Zero Tenacity je od samog početka bolje otvorio meč ali je bilo kill-ova na obe strane pa je rezultat u 20. minutu bio 11-6. U 22. minutu dolazi do velike borbe na sredini mape gde Zero Tenacity čisti celu protivniču ekipu i tu već preuzima veliko vodstvo u ovom meču. Do 30. minute tempo je malo usporio a onda je Zero Tenacity odlučio da doda gas i zaleti se ka protivničkom Nexus-u. Dolazi do velike borbe u kojoj Nexus KTRL gubi četiri igrača a Evil kao jedini preostali nije mogao ništa da uradi da spreči Zero Tenacity da odnese još jednu pobedu koja ih sa učinkom od 7-2 stavlja na poziciju broj dva.

Foto: PrtSc/FortunaEsports/YouTube

Poslednji meč u devetom kolu je bio između ekipa NK Osijek Esport i X25. NK Osijek Esport bez pobede posle osam kola definitivno traži svoju prvu pobedu dok X25 želi da pobedi i time nastavi borbu za gornji deo tabele i nastavak takmičenja. Ne previše zanimljiv meč u kome od samog početka X25 stvara prednost koja je rasla kako je meč tekao. Svega nekoliko borbi u kojima je NK Osijek Esport uspevao da uzme poneki kill ali je pobede u borbama uvek odnosio X25. U 25. minuti X25 odlučuje da završi partiju a NK Osijek Esport nije mogao da ništa više da uradi osim malog pokušaja da ih spreči u tome, X25 čisti sve pred sobom i uzima pobedu u ovom meču.

Raspored desetog kola:

Četvrtak 15.7.

Split Raiders – NK Osijek Esport
ASUS ROG ELITE – Valiance
Zero Tenacty  – Crvena Zvezda Esports
Nexus KTRL – X25

 

Oznake