Početna > Život i stil
Život i stil

Ako patite od noćnog znojenja? Ovi saveti bi vam mogli pomoći da bolje spavate

Noćno znojenje doprinosi stalnim poremećajima sna koji mogu biti štetni po naše fizičko i mentalno zdravlje.
Foto: Pixabay/manbob86

Može poremetiti vaš cirkadijalni ritam, prirodni proces koji reguliše naš ciklus spavanja i buđenja, zbog čega se osećate iscrpljeno i razdražljivo tokom dana.

Rešavanje ovog problema je ključno za održavanje optimalnog kvaliteta sna i zdravlja.

Postoji mnogo načina za ublažavanje noćnog znojenja, ali pre nego što pokušate sami da rešite problem, konsultujte se sa svojim lekarom da biste isključili opasna medicinska stanja.

Promenite posteljinu

Čista posteljina je neophodna za dobar san, posebno tokom vrućih letnjih noći. Ako imate posteljinu lošeg kvaliteta poput one od poliestera, najverovatnije ćete pogoršati svoje noćno znojenje. Umesto toga, koristite lagane, prozračne materijale kao što su pamuk i oštar lan. Postoje tkanine i posteljina koji su veoma hladni na dodir i napravljeni su tehnologijom za odvođenje vlage. One su neke od najboljih opcija za izbegavanje noćnog znojenja i pružaju najveće olakšanje.

Nabavite štitnik za dušek

Kada dobijete pravu posteljinu, razmislite o rashladnom nadmadracu kako biste dodatno regulisali svoju telesnu temperaturu. Neki dušeci od memorijske pene su dizajnirani sa izuzetnom prozračnošću.

Jastučići za kolena

Jastuci za kolena su odlični za pružanje dodatne podrške i pravilnog poravnanja kičmenog stuba za spavanje na boku, ali mnogi su takođe dizajnirani da vas rashlade noću.

Postavite ventilator pored kreveta

Postavljanje malog ventilatora pored kreveta je efikasan i lak način da se rashladite tokom noći. Većina obožavatelja pravi prilično nežnu buku, ali ako ste neko ko treba da spava u tišini, ovo bi svakako trebalo razmotriti.

Saosećajni ljudi vole folk muziku, sistematični džez

Preuzmite android aplikaciju.