Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Миленко Тепић завршио играчку каријеру, остаје у Меги

Српски кошаркаш Миленко Тепић завршио је играчку каријеру, али ће наставити да се бави кошарком, објавио је његов клуб.
Фото: Бета/Ивица Веселинов

Генерални менаџер КК Мега Баскета Горан Ћакић био је веома задовољан одлуком Тепића да остане у клубу.

„Миленко је ове сезоне не само играчки, већ и својим саветима и искуством, пуно допринео одличним резултатима и индивидуалном напретку играча и веома нам је драго што ће наставити да буде део клуба. Честитамо му на сјајној играчкој каријери, сигурни смо да ће се као неко ко је већ упознат са системом Меге брзо уклопити у нову улогу и бити ништа мање успешан“, оптимистичан је био Ћакић.

Тепић је говорио о тежини одлуке о завршетку каријере, али и новом поглављу у Меги.

„Саму одлуку да завршим играчку каријеру нисам донео лако, али са друге стране, када ми је управа Меге понудила останем у клубу на позицији Тим менаџера, брзо смо стигли до договора. У Меги сам годину дана, али за то време сам само потврдио мишљење које сам имао и раније, да се ради о изузетно организованом клубу у коме постоји систем и где су сви заиста 24 сата посвећени играчима и њиховом напретку. Верујем да ми неће бити пуно потребно да се навикнем на нову улогу пошто сам већ упознат са системом функционисања клуба, условима, као и да сам са већином играча већ имао прилику да играм и тренирам. Жељно ишчекујем почетак новог поглавља за мене“, рекао је бивши играч Партизана.

Тепић је поред Меге и Партизана наступао и за Војводину, у Европи је са Панатинаикосом освојио Евролигу 2011 године, а са репрезентацијом Србије освојио је сребро на Европском првенству 2009. године.