Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Јунећи гулаш са црвеним вином

Овај богат укусом јунећи гулаш се лако припема, а обогаћен прилогом од пире кромпира или палентом има савршен укус.
Фото: Pixabay/RitaE
Састојци:
  • 3 кашике уља
  • 1 кашика путра
  • 1500 грама јунетине без костију
  • 1 црни лука
  • 1/2 празилука-бели део
  • 2 шаргарепе
  • 3 кашике сецканог першуновог листа
  • 1 чешањ белог лука
  • 1 чаша црвеног вина
  • целер
  • 600 грма сецканог парадајза
  • 1 свежа црвена паприка
  • 300 милитара вруће воде
  • со
  • бибер
  • смеђи  шећер
  • гранчица свеже мајчине душице
  • лист ловора
Припрема:

Припремите поврће и месо. У умућену шерпу или одговарајући дубоки суд за рерну додајте уље и шутер. Добро загрејте мешавину уља и путера и пржите месо док не порумени, а затим извадите месо у чинију и оставите са стране. У истој мешавини уља и путера на којој се пржило месо пропржити лук и празилук у које се додају мало соли и шећера, пржити док се не добије фина браон боја, по потреби долити мало вреле воде. Затим додајте целер и шаргарепу, бели лук и пржите док не омекша. У омекшало поврће додајте сецкани парадајз и мало свеже мајчине душице, све добро промешајте и кувајте 5-7 минута. Пропржено месо вратите у шерпу, добро промешајте, залијте црним вином и водом, кувајте још 3-4 минута. Додајте зачине, добро промешајте, поклопите шерпу и ставите у загрејану рерну да се кува. Пеците 1 сат. Извадите гулаш из рерне и додајте му свежу црвену паприку исечену на тракице, промешајте и проверите укус. Вратите посуду у рерну, не покривајте и пеците још 30 минута или док јунетина не постане сочна и мека. Уз овај јунећи гулаш богатог укуса послужите пире кромпир или паленту, свеж домаћи хлеб и чашу хладног црног вина.

Пријатно!

Da li su kokice zaista jedna od najzdravijih grickalica?

Преузмите андроид апликацију.