Почетна > Србија
Србија

Међустраначки дијалог у Скупштини: Још једном о медијима, па разговор о споразуму

У Скупштину Србије на састанак Радне групе за међустраначки дијалог данас би требало да дођу уредници медија који до сада нису разговарали са представницима власти и опозиције, а то су представници приватних телевизија, али и штампаних медија који у својој структури имају део државног власништва.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Такође, опозиција очекује да добије конкретне одговоре од представника власти будући да су све планиране теме до сада претресли и да је опозиција пренела своје предлоге и захтеве.

Према сазнањима Танјуга, данас би у парламент са представницима власти и опозиције требало да разговарају уредници Пинка, Хепија, Новости и Политике, али њихов долазак још није потврђен.

До сада су обавили разговоре са уредницима ТВ Б92, Прве ТВ, као и са уредницима Радио-телевизије Србије и Радио-телевизије Војводине, а из јавних сервиса стигао је допис у коме су наведене промене које ће с тим у вези бити направљене у информативним програмима.

Између осталог, предложили су увођење новог политичког блока у јутарњем програму и чешће гостовање опозиције у још неколико емисија.

Први састанак Радне групе за међустраначки дијалог одржан је 18. маја и од тада су учесници разговарали о финансирању политичких активности, изборном дану, општем изборном поступку, учешћу националних мањина на изборе, као и о медијима.

Састајали су се иза затворених врата и углавном нису давали изјаве за медије.

Уколико власт и опозиција постигну сагласност и договоре се о побољшању изборних услова, споразум на том колосеку би могао да буде потписан до краја месеца на пленарној седници.