Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Борац победио Партизан у финалу хуманитарног турнира

Утакмицом између КК Борац Моцарт и КК Партизан НИС, у којој је победио клуб из Чачка, завршен је хуманитарни турнир у организацији КК Борац и компаније Моцарт.
Фото: Unsplash/Markus Spiske

После 40 минута борбе у пуној Хали крај Мораве, Борац је славио је са десет поена предности, са 94 поена наспрам Партизанових 84. По четвртинама, резултат је био 23:24, 22:25, 31:15, 18:20.

За Борац су играли Ћурчић, Хејл, Лешић, Ðоковић, Николић, Ћурчић, Кочовић, Томашевић, Глишић, Новаковић, Топаловић, Радоњић, Тодоровић и Чарапић, а најкориснијиј у екипи са Мораве био је Тодоровић са 16 поена.

За београдски Партизан НИС наступали су Вукчевић, Ледеј, Копривица, Пантер, Смаилагић, Егзум, Јовановић, Нанели, Лесор, Трифуновић, Анђушић, Петровић. Са 19 постигнутих поена најкориснији био је Пантер.

“Ово је била једна добра утакмица. Драго ми је да се одазвао овако велики број људи како би смо помогли тој девојци и желим јој све најбоље. Хвала домаћинима на дочеку, а Борцу честитам на овој победи“, рекао је тренер Партизана Жељко Обрадовић.

Турнир који је трајао два дана окупио је пет тимова.

Наступали су, поред домаћина Борца, КК Чачак 94, КК слога из Краљева, КК Слобода из Ужица и КК Партизан НИС.

На све четири утакмице колико их је у два дана хуманитарног турнира одиграно, компанија Моцарт и Quantox Фондација новчано су наградили тренере екипа који су пред саме мечеве имали прилику да шутну на кош, а поготке су ове две компаније награђивале са 10.000, односно 5.000 динара.

Такође су награђивале и сваки постигнути кош на мечевима са 1.000 односно 500 динара, а све у циљу прикупљања средстава за лечење Чачанке Војке Јевтовић.

Dončić za pobedu košarkaša Slovenije protiv Nemačke

 

Преузмите андроид апликацију.