Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Пене арабиата

Пене у љутом парадајз сосу. Ово је идеалан ручак за љубитеље љуте хране.
Фото: Pixabay/Engin_Akyurt
Састојци:
  • 2 кашикемаслиновог уља
  • 1 кашичица туцане љуте паприке
  • 2 чена белог лука
  • 400 грама
  • конзервираног парадајза
  • 200 грама пене тестенине
  • 1/4 кашике црвеног винског сирћета
  • шака босиљка (или першуна)
Припрема:

Загрејте уље у тигању на средњој ватри и додајте љуту папричицу. Кад почне да тамни, умешајте бели лук и пржите све док благо не промени боју. Онда додајте парадајз и посолите, варјачом ситнећи крупније комаде. Крчкајте 15 минута, док у посебном лонцу пуном кључале, добро посољене воде, кувате тестенину. Док се она скува „al dente“, сос би требало да се згусне. Ако вам делује превише густо, додајте мало воде у којој се тестенина кувала. Умешајте сирће и зачините по укусу. Онда оцедите пене и умешајте их у сос. Мешајте на топлој рингли док сос не обложи сваки комад тестенине, а онда изделите у чиније и поспите по мало маслиновог уља по свакој. Преко искидајте и свеже листиће босиљка.

Пријатно!

Da li znate koje opasnosti nosi prekomerni unos soli?

 

Преузмите андроид апликацију.