Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Хрскави кромпир запечен са сиром

Савршено печени кромпир је хрскав споља и мекан изнутра. Уз то, мора бити добро зачињен.
Фото: Pixabay/Einladung_zum_Essen
Састојци:
  • 1 килограм ољуштеног кромпира
  • 150 грама ренданог моцарела сира
  • 30 милилитара биљног уља
  • 1 кашика меда
  • 1 кашичица белог лука у праху
  • ½ кашичице димљене паприке у праху
  • ½ кашичице чили праха
  • со
  • свеж першун
Припрема:

Кромпир ољуштите и исеците на дебље колутове приближно исте величине. Кромпир прелијте уљем и медом и додајте со, чили у праху, бели лук и димљену паприку. Све добро измешати. Пребаците кромпир у плех и ставите у загрејану рерну на 200 степени Целзијуса 20 минута. Након истека времена, окрените кромпир на другу страну и пеците још 20 минута. Када је кромпир печен и хрскав, поспите га још ренданим сиром и вратите у рерну на 5 до 10 минута док се моцарела не отопи. Послужите топло са мало сецканог свежег першуна.

Пријатно!

Koji je najzdraviji način pripreme krompira?

Преузмите андроид апликацију.