Početna > Indeks
Indeks Svet

Studenti pokrenuli izazov o uštedi električne energije

Kako bi dala svoj doprinos u merama štednje, koje su uvedene u Nemačkoj zbog globalne krize sa energentima u svetu i najavljenim restrikcijama električne energije u ovoj zemlji, Studentska unija Nemačke (Deutsches Studentenwerk) pokrenula je projekat pod nazivom „Flip the Switch“.
studenti
Foto: Pexels/chuangchoem

Studentska unija koja je reprezentativan predstavnik studenata u ovoj zemlji, i zastupa interese i prava preko 2,5 miliona studenata, pokrenula je ovaj izazov koji je postao veoma popularan na društvenim mrežama sa heštegom #myenergychallenge.

Sam cilj izazova jeste da se studentima skrene pažnja o mogućnostima uštede električne energije, kako bi smanjili troškove koji ih čekaju na jesen i zimu.

Studenti se na ovaj način uzajamno motivišu i daju predloge kako i na koji način da se uštedi električna energija.

Izazov je najviše usmeren na približno 200.000 studenata koji stanuju i koriste usluge studentskih domova u Nemačkoj, ali i na sve ostale studente.

Brzo rastući troškovi energije i klimatske promene su veliki izazovi za sve nas i pravo je vreme da ugasimo prekidač, navode na sajtu svoje organizacije.

Predstavnici Studentske unije pozivaju studente da okrenu prekidač i da se istuširaju malo hladnijom vodom, da ne feniraju kosu, da smanje grejanje, ali i da ugase što više ostalih prekidača, kako bi malim koracima doprineli mnogo u budućnosti.

 U zvaničnom flajeru kampanje koju su pokrenuli, predstavljeno je 10 saveta kako studenti mogu da uštede električnu energiju u kuhinji, dnevnoj i spavaćoj sobi.

Oni su pozvali studente da se što više njih uključi aktivno u ovaj izazov, jer štednja energije nije nikada bila važnija.

Univerzitet u Novom Sadu i „Toyo Tire Serbia“ potpisali sporazum o saradnji

Preuzmite android aplikaciju.