Početna > Život i stil
Život i stil

Četiri trika za ublažavanje upale mišića

Svi znaju koliko ovo može biti bolno.
Foto: Pixabay/Milius007

Upala mišića je česta pojava kod svih koji se bave sportom ili rekreativno. Nije prijatno, ali na sreću postoji nekoliko trikova koje možete koristiti da biste to olakšali.

Masaža

Kada imate upalu mišića, stručnjaci savetuju da odete na masažu. Prema istraživanjima, masaža ima niz dugoročnih prednosti i može smanjiti upalne procese koji usporavaju proces oporavka.

Pravilna ishrana

Proteini su potrebni za oporavak i popravku mišića, ugljeni hidrati su gorivo za trening, a zdrave masti su tu da podmazuju zglobove. Zbog toga je veoma važno da jedete uravnoteženu ishranu pre i posle treninga.

Aktivno hlađenje

Pre treninga treba da se zagrejete, a posle treninga dozvolite mišićima da se ohlade, to će vam vratiti disanje i rad srca u normalu. Umesto da samo ležimo, neka to bude aktivno hlađenje, poput istezanja, tako da unapred održimo zdravu cirkulaciju i ublažimo upalu mišića.

Treba piti mnogo vode

Voda je neophodna za oporavak mišića. Održava zdravu cirkulaciju supstanci kroz telo, smanjuje upalne procese, pomaže u izbacivanju štetnih materija i isporučuje hranljive materije u mišiće. Ako ne pijete dovoljno vode, upala ne samo da će biti bolnija već će i duže trajati.

5 sjajnih vežbi za prirodno dizanje grudi

 

Preuzmite android aplikaciju.