Содом бикарбоном против сваке болести – то врло често можете прочитати на бројним порталима. Које истине, а које заблуде су најпопуларније када је ова намирница у питању?
Како каже гастроентеролог др Војислав Перишић, сода бикарбона може да делује против гљивица.
Најбоље је да се након сваког оброка уста очисте раствором соде бикарбоне и да се скину наслаге. Како истиче, потребно је помешати један децилитар чесмоваче са седам грама соде бикарбоне (1,5 кашичице).
Многи пишу о њеном антиканцерогеном дејству, али да то није баш заиста тако, објашњава др Перишић.
„Не помаже у лечењу канцера, али помаже код пацијената у лошем стању који има карцином, па има ацидозу“, каже и додаје:
„Помаже парцијално, али не капитално у лечењу канцера. Од тога нема ништа.“
Међутим, Перишић каже да она може да делује против горушице:
„Олакша проблем у желуцу, код горушице.“
Ипак, након пола сата се поново јавља проблем, јер сода бикарбона мења наш биохемијски састав крви само пола сата.
Сода бикарбона корисна је и значајна хемикалија и многима може да помогне.
Разлика између обичне и соде бикарбоне која се користи у медицинске сврхе
„Нема разлике, толико су мале да су маргиналне“, одлучан је Перишић.
Да ли воће и поврће треба прати у раствору соде бикарбоне?
„Апсолутно да“, каже Перишић да бисмо смањили улаз канцерогених материја и истиче да би требало намирнице прати 15 минута.
Да ли сода бикарбона лечи симптоме грипа?
„О томе не мислим ништа. Пијте камилицу, коморач, кантарион, испирајте уста тим чајевима. Осим ако немате кандиду, па онда мора и сода бикарбона“, каже Перишић.
Преузмите андроид апликацију.