У прехрамбеној индустрији, користе се разна средства како би јабуке и остало воће остало што дуже свеже.
Воће је најздравије кад није прскано хемикалијама, али, нажалост, већина оног воћа које купујемо у прдавницама је прскана хемикалијама. Такав је случај и са јабукама.
Поред тога, јабуке су често обложене слојем воска, како би то воће било дуже употребљиво. Доста људи је запањено количином воска који се налази на јабукама, а неки уопште нису упознати са овим поступком чувања воћа.
Ако желите да видите шта све садрже јабуке које сте купили, изведите један експеримент. Преко пар јабука прелијте већу количину кључале воде, а потом их оставите да одстоје. Ако су прекривене воском, то ће убрзо постати видљиво на њиховој површини.
Да бисте одстранили восак, помешајте соду бикарбону, млаку воду и сок од лимуна. Затим у ту смесу потпите четкицу и добро истрљајте јабуке њом.
Da li je beli pirinač toliko nezdrav koliko se priča da jeste?
Преузмите андроид апликацију.