Почетна > Спорт > Аутомото
Аутомото

Маркез: План је више времена на мотоциклу, ако рука дозволи

Возач Репсол Хонде Марк Маркез говорио је о опоравку од повреде руке, свом начину тренинга, и плановима за блиску будућност.
Фото: Pixabay/noiresur

По повратку после паузе од 10 месеци, Маркез се бори са недостатком снаге у десном рамену.

То је последица бројних повреда управо десног рамена и руке, а највише последње коју је доживео прошлог јула у Херезу.

Како би се раме потпуно опоравило, Шпанац време проведено на мотоциклу мора да сведе на минимум, али се он нада да ће то након тренутне петонедељне паузе да се промени.

„Сада у току летње паузе имамо времена за све. Прво морам да се одморим, бар недељу или две, осећам да ми је то физички и психички потребно, чак више психички“, рекао је Маркез, а потом се осврнуо на повреду:

„Треба ми одмор, нисам га имао од операције рамена, па после тога и операције руке. Две године нисам био на одмору, а потребан ми је. Након тога настављам са радом.

План је да, ако ми рука то дозволи, више времена проведем у вожњи мотоцикла. Тренутно возим од трке до трке. Желим да пре Велике награде Аустрије у свој режим тренинга уведем далеко више активности на мотоциклу“, закључио је Марк Маркез.

Осмоструки светски шампион света у мотоциклизму тренутно је десети у генералном пласману МотоГП класе, освојио је свега 50 бодова из првих девет трка.