Početna > Srbija
Srbija

Lončar sa direktorkom Simensa o partnerstvu i saradnji

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar razgovarao je danas sa Sonjom Vehsilaj, direktorkom kompanije Simens za Centralnu i Istočnu Evropu, Aziju i Tursku o dosadašnjem partnerstvu i budućim modalitetima saradnje u cilju daljeg osavremenjivanja i razvoja našeg zdravstvenog sistema.
Foto: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC/nr

Sonja Vehsilaj je čestitala ministru zdravlja na svemu što je Srbija preduzela u pogledu kontrole epidemije i borbe protiv korona virusa, posebno istakavši program vakcinacije u našoj zemlji i izgradnju dve nove kovid bolnice.

„To je primer i za druge zemlje regiona kako treba da funkcionišu zdravstveni sistemi“, kazala je nekadašnja sekretarka za zdravstvo grada Beča i naglasila dosadašnju izuzetno uspešnu saradnju ove kompanije sa našom zemljom.

Lončar je kazao da Ministarstvo zdravlja intenzivno radi na modernizaciji i unapređenju zdravstvenog sistema naše zemlje, a da je saradnja sa velikim kompanijama, liderima u oblasti proizvodnje sofisticirane medicinske opreme i aparata, poput Simensa bitan preduslov za obezbeđivanje najsavremenijih i najkvalitetnijih zdravstvenih usluga našim građanima.