Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Ђоковић шести, Ћорић скочио 123 места, код жена нема промена

Српски тенисер Новак Ђоковић задржао је шесту позицију на најновијој АТП ранг-листи, која је објављена у понедељак, са 4.770 бодова.
ђоковић
Фото: Танјуг/AP/Alberto Pezzali

Прво место и даље држи Рус Данил Медведев са 6.885 поена. На другој позицији је Немац Александер Зверев са 5.760 бодова.

Иза њега следе Шпанци Рафаел Надал са 5.630 поена и Карлос Алкараз, који је освојио 5.190.

Грк Стефанос Циципас је напредовао две позиције и тренутно је пети са 4.890 бодова. На седмој позицији је Норвежанин Каспер Руд, а у топ 10 најбољих тенисера света налазе се још Канађанин Феликс Оже-Алијасим, Британац Камерон Нори и Пољак Хубер Хуркач.

Највећи напредак, од чак 123 места, направио је Хрват Борна Ћорић, који је после освајања Мастерса у Синсинатију, постао 29. играч света.

Миомир Кецмановић је задржао 36. место на АТП ранг-листи, док је Филип Крајиновић напредовао за једну позицију и сада је 45. тенисер света. Душан Лајовић је пао за једно место и сада је 88. играч света, док је Ласло Ђере на 89. позицији.

Наредна листа биће објављена 29. августа када и почиње последњи гренд слем турнир у сезони, Ју-Ес опен.

Швјонтек прва тенисерка света, Александра Крунић 97.
Фото: Танјуг/AP/Micel Euler

Пољска тенисерка Ига Швјонтек и даље убедљиво држи прво место на најновијој ВТА ранг-листи са 8.605 бодова.

На другом месту је Естонка Анет Контавеит са 4.580 бодова, док је Гркиња Марија Сакари трећа играчица света са 4.190 поена.

Иза ње следе Паула Бадоза из Шпаније, Онс Жабер из Туниса и Белорускиња Арина Сабаленка.

На седмој позицији је Румунка Симона Халеп, а потом следе Американка Џесика Пегула, Гарбиње Мугуруза из Шпаније и Рускиња Дарија Касаткина.

Најбоља српска тенисерка Александра Крунић пала је за пет позицијаж и сада је 97. тенисерка света са 652 бода. Олга Даниловић је на 115. месту са 547 бодова. Наталија Стевановић се налази на 199. позицији са 329 поена.

Đoković sve dalje od nastupa na Ju-Es openu

Преузмите андроид апликацију.