Почетна > Србија
Србија

Кисић на сајму сувенира и домаће радиности у Блацу

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић истакла је приликом посете сајму сувенира и производа домаће радиности, који се одржава у оквиру „Дана шљиве“ у Блацу да се оваквим манифестацијама на најбољи начин чувају традиција и обичаји Србије.
Фото: Танјуг/Дејан Урошевић

Како је саопштило ресорно министарство, Кисић је са председником општине Блаце Иваном Бургићем посетила „Улицу шљиве“, у којој је представљена богата сајамска понуда и где су своје производе изложиле жене из Топличког округа, мали произвођачи и удружења особа са инвалидитетом из овог округа.

„Ово су даме које вредно кувају, праве џемове од шљива, израђују сувенире и народне рукотворине. Видимо колико је љубави, умећа и енергије унесено у те производе“, рекла је она.

Обишла је и кућицу жеља фондације „Хумана срца“, која је покренула акцију „Пожели жељу“, у оквиру које ће основцима из Блаца бити испуњене новогодишње жеље, истакла је Кисић.

Кисић је доделила признање Јелени Јовановић из Трбуња, најуспешнијој жени предузетници у категорији прераде воћа и поврћа, за посебан допринос развоју женског предузетништва у општини Блаце.

Навела је да општина Блаце са 386 малих предузетничких радњи, 110 привредних друштава, 2,5 милиона стабала шљиве и 65 одсто становиштва које се бави пољопривредом, има добре економске показатеље а један од доказа за то је и стопа незапослености у Блацу која је ове године смањена за више од 10 одсто у односу на лане.

Otvorena manifestacija „Dani šljive“ u Blacu

Преузмите андроид апликацију.