Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Две речи које су кључне за срећну везу, а тако их ретко користимо

Захвалност је дар који дајемо другима и који нас ништа не кошта.
Фото: Pexels/Leah Kelley

Хвала ти – две тако једноставне речи које је лепо чути. Па зашто их користимо тако ретко? Вилијам Џејмс, велики амерички психолог једном је рекао: „Најдубљи принцип у људској природи је жудња за цењењем“.

Захвалност је дар који дајемо другима и који нас ништа не кошта, а давање само мало захвалности кроз комуникацију води нас ка побољшању односа више од било које прескупе ствари.

Па зашто су онда многи од нас шкрти на захвалности?

Да ли смо превише заузети? Превише тврдоглави или емоционално невеликодушни?

Где је захвалност за наше најмилије? За кућне обавезе које неко обавља? Сви жуде за признањем за свој уложени труд, стога је јако важно да увек покажете мало захвалности, то је врло лака навика коју треба да стекнете, а значиће у вашем односу много.

Погледајте око себе и сваки дан ћете моћи да нађете много ствари које су вредне признања. Било да је то у односу са партнером, са дететом или било којим другим чланом породице или са пријатељем.

Пробајте месец дана да им показујете захвалност па ћете видети колико вам се однос с њима променио – на боље.

И још је јако битно да запамтите да никада не престајете да показујете захвалност, сваки пут када донесу кафу, избаце смеће, нешто ураде у ваше име кажите им оне моћне речи „хвала ти“.

Kako se odlučiti između dvojice muškaraca?

Преузмите андроид апликацију.