Поврће има бројне здравствене предности. Позитивно утичу на здравље срца, костију, очију итд. Ако нисте велики љубитељ поврћа, то не би требало да буде проблем јер постоји много начина да га припремите.
Међутим, колико год поврће било здраво, постоје начини на које можете да га припремите који су лоши за ваше тело. Jедан од најгорих начина припреме поврћа пржење.
Постоји много начина на које се може припремити поврће које није добро за ваше здравље, укључујући пржену храну.
Иако поврће задржава хранљиве материје, оно што му додате је оно што је лоше за ваше тело.
Није неопходно да се припремањем поврћа губе хранљиве материје, проблем је што људи мисле да једу нешто здраво, али у поврће додају много рафинисаних уља, соли, шећера итд.
Бројне студије су показале да је конзумирање пржене хране повезано са многим здравственим ризицима.
На пример, редовна конзумација пржене хране повезана је са већим ризиком од смртности код жена у Великој Британији.
Такође, истраживање показало је да је конзумирање пржене хране неколико пута недељно повезано са повећаним ризиком од развоја дијабетеса типа 2, срчаних проблема, гојазности и хипертензије.
Nemate prezle pri ruci? Otkrivamo vam pet iznenađujućih zamena za ovaj sastojak!
Преузмите андроид апликацију.