Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Дејвис новац од пласмана на СП донирао у хуманитарне сврхе

Фудбалер минхенског Бајерна Алфонсо Дејвис (22) саопштио је данас да је сав новац од награде за пласман на Мундијал у Катару са селекцијом Канаде донирао у хуманитарне сврхе.
Фото: Wikimedia Commons/Chris from Brampton, Canada

„Канада је дала дом мојој породици и мени и дала нам могућност за бољи живот. То ми је омогућило да остварим своје снове. Велика је част играти за Канаду и желим да јој се одужим. Зато сам одлучио да донирам сав новац од награде за пласман на Светско првенство у добротворне сврхе“, написао је Дејвис на свом Твитер профилу.

Брзоноги леви бек пореклом је из Либерије, а рођен је у избегличком кампу у Гани 2. новембра 2000. године. Његови родитељи 2005. су емигрирали у Канаду бежећи од рата у Либерији и населили су се у Едмонтону.

Дејвис је професионалну каријеру почео у Ванкуверу из ког се 2018. преселио у Минхен, где је најпре играо за други тим Бајерна.

Од 2019. стандардни је првотимац Баварског гиганта. За селекцију Канаде Дејвис је одиграо 32 утакмице и постигао 12 голова.

Канада ће наступити на Светском првенству после 36 година поста, а у Катару ће се такмичити у Ф групи са Белгијом, Мароком и Хрватском.

Ajaks zabranio navijačima da traže dresove od igrača

Преузмите андроид апликацију.