Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Пилетина са броколијем и сусамом

Месо и зелено поврће, увек добар предлог за ручак.
Фото: Pixabay/panchenko_karyna
Састојци: 
  • 2 пилећа филета
  • 1 кашика меда
  • 1 кашичица сувог биљног зачина
  • со бибер
  • 1/2 лимуна
  • 3 кашике маслиновог уља
  • 1 чен белог лука
  • 400 грама броколија
  • чили
  • со
  • 1 кашика прженог сусама
Припрема:

Пилетину исеците на коцкице и ставите у чинију. Додајте мед, суви биљни зачин, посолите, поспите бибером, покапајте лимуновим соком и додајте кашичицу маслиновог уља. Промешајте и оставите да се маринира 10 до 20 минута. Броколи исећи на цветове и ставити у посољену кључалу воду, па кратко кувати док не остане хрскав, па оцедити. Охладите га под текућом хладном водом да зауставите загревање и сачувате зелену боју. Загрејте две кашике маслиновог уља у великом тигању и додајте пилетину. Пржите до златне боје, повремено мешајући. Пред крај додајте протиснути бели лук, броколи и наставите да све заједно динстате. Посути јело мешавином чилија и соли. На крају поспите сусамом и послужите топло.

Пријатно!

Gde se opustiti i rashladiti uz dobro premijum i kraft pivo?

Преузмите андроид апликацију.