Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Вучевић о „мирном протесту“: Зашто им смета српска застава?

Данас је у Новом Саду мирно поподне претворено у хаос на Булевару ослобођења. Мања група малтретирала је грађане и блокирала пут, на мети су биле и просторије СНС-а, а „еколози“ су цепали и српске заставе.
Фото: PrtSc/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik
О свему томе огласио се и градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић:

„Ужаснут сам примитивизмом и иживљавањем групице не само згубидана, већ лажова и насилника који су наводне мирне протесте у Новом Саду претворили у хулигански поход током којег скидају заставе наше државе Србије, поливају фарбом просторије Српске напредне странке, и покушавају да их демолирају.“

Како каже, јасно је да екологија није мотив ових скупова:

„Лажни еколози су још једном показали своје право лице, и потврдили да смо све време били у праву док смо упозиравали да они немају никакве везе са екологијом, и да им је Генерални урбанистички план само параван за изазивање нереда. Нажалост, и вечерас се Нови Сад нашао на маршрути путујућег циркуса који руши по Србији.“

Данашњи догађаји постављају многа питања.

„Зашто им смета застава Србије? Зашто Тепић, Лутовац, Новаковић и остали мирно гледају како најважније државно обележје скрнаве њихове ударне песнице? Зашто ударају на своју државу у дану када је председник Србије Александар Вучић најавио да ће комеморативни скуп поводом годишњице злочиначке операције „Олуја“ бити баш у Новом Саду? Да ли им због тога смета Нови Сад? Да ли данас ћуте док се скрнави застава Србије као што су раније ћутали и правили се да „Олуја“ није постојала, извињавали се ..?“, рекао је Вучевић.

Има и сумње о факторима који подстичу ово понашање, а очекује и реакцију државних органа.

Насиље и дивљаштво које смо и вечерас видели у Новом Саду мора хитно да се санкционише. Имам више разлога да сумњам у то да је било јасног уплива не само криминалног, већ и иностраног фактора. Ово је насилан, незаконит скуп. Очекујем хитну реакцију надлежних државних органа“, закључио је градоначелник Новог Сада.

„Protestanti“ cepali srpsku zastavu: Razbijena stakla na prostorijama SNS-a (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.