Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Претње смрћу градоначелнику Вучевићу; Адвокат: Преткривични поступак у току

Јуче су Градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу на фиксни телефон у кабинету стигле претње смрћу. Како наводе медији, мушки глас изнео је низ претњи и увреда на рачун градоначелника, а потом најавио да ће плаћене убице да га ликвидирају.
Фото: PrtSc/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

Вучевићев адвокат, Милан Ђукић потврдио је да су стигле претње смрћу са броја из суседне земље, и да је јуче поднета кривична пријава против Н.Н. лица.

Ђукић је навео да је преткривични поступак у току и да за сада неће бити додатних коментара.

Панаотовић: Покушаји дестабилизације осуђени на пропаст

Директор Културног центра Новог Сада Бојан Панаотовић је у својој реакцији оценио функционера има много, али да нит која повезује поменуту двојицу јесте та да уживају велико поверење председника Вучића.

„Отуда примитивне, простачке увреде, говор мржње, директне претње смрћу, цртање мете на челу…не представљају никакву случајност или изоловане гестове психопата и лудака скривених иза тастатура или телефона већ је по среди синхронизована и осмишљена акција којом се покушава ‘ломити кичма’ људима од Вучићевог поверења који су при том оперативни, способни, образовани и нису спремни да продају веру за вечеру, то јест да продају интересе народа и државе зарад политичког или било ког другог пробитка“, баводи Панаотовић у свом данашњем саопштењу.

Он додаје да су, пошто је покушај дискредитације и криминализације чланова Вучићеве породице доживео фијаско, „центри моћи и клике које стоје иза ових прљавих работа усмерили су своје активности на Вучевића и Ђукановића“.

Како је навео, слободарска позиција Србије у актуелном геополитичком гротлу многима боде очи и учиниће све да Србију поразе.

„Ипак, тај посао осуђен је на пропаст. Надлежне службе у нашој земљи пуним капацитетом и муњевито треба да похапсе и процесуирају одговорне баш као што се брзо реаговало у случајевима претње и угрожавања безбедности разним опозиционим првацима, независним новинарима, НВО активистима“, закључио је Бојан Панаотовић у свом саопштењу.

Radosne vesti iz Betanije, Novi Sad bogatiji za 24 bebe

Преузмите андроид апликацију.