Ако тражите љуску у јајету након што сте га разбили, проблем може бити у начину на који то радите, кажу научници.
Кувари ломе јаја од шале, баш као и баке које могу да направе торту од десетак јаја са повезом на очима, али ако се сетите својих почетака, видећете да није увек било лако.
Без обзира на дугогодишње искуство, још увек је могуће украсти неколико љуски које ноншалантно уклонимо као да се ништа није догодило.
Узрок крхотина у плочи није недостатак концентрације, већ чиста физика.
Научници су „пресудили“ у корист равних радних плоча јер разбијање јаја на ивицама тигања, папалина или тигања заправо гура љуску у беланца.
Ако желите да смањите ризик од ситних комадића у доручку, најбоље је да на радну површину ставите чист папирни пешкир, разбите јаје и палчевима одвојите љуску.
Преузмите андроид апликацију.