Минестроне чорба је италијанска чорба која је здрава и укусна, пуна витамина и декоративних боја.
Минестроне чорба је лака за кување јер се увек користи сезонско поврће, дакле оно поврће које већ имате код куће.
Ипак, Минестроне увек садржи црни и бели лук, комадиће парадајза, мирисне зачине, и кромпир, пиринач или тестенину, односно неки укусни угљени хидрат који је чини заситнијом.
Састојци:
- 6 исецканих листова сланине
- 2-3 фино уситњена чена белог лука
- 1 исецкан црни лук
- 3 сецкане шаргарепе
- 3 исецкане стабљике целера
- со, бибер и вегета по укусу
- 1 свеже сецкани парадајз
- 1 литар пилеће бистре супе
- 3 листа босиљка
- 3 листа ловора
- 1 шоља макарона
- 1 тиквица
- 1 конзерва црвеног пасуља
- 300 г свежег спанаћа
Припрема:
Скувајте и оцедите макароне. На умереној температури кратко пропржите сланину. Додајте сланини црни лук и наставите динстање док лук не омекша.
Динстаном луку додајте шаргарепу, целер, парадајз и бели лук и уз стално мешање наставите динстање око 3 минута.
Додајте супу, босиљак, листове ловора, посолите, побиберите и све добро промешајте. На умереној температури кувајте чорбу док шаргарепа не омекша, а потом додајте тиквице, пасуљ, очишћен и опран спанаћ. Наставите са кувањем 5 до 10 минута.
Уколико волите ређу чорбу, у току кувања долијте жељену количину воде и чорбу проредите. Пре сервирања сипајте у чорбу куване макароне, све добро промешајте и послужите.
Препорука:
Битно је да се при кувању намирнице додају почев од тврђих ка мекшим како би свака намирница задржала своје карактеристике и нутритивна својства.
Пријатно!