Већина хлеба садржи много нездравих састојака, укључујући угљене хидрате. Али постоје алтернативе које су много здравије.
Уместо пшеничног, пробајте хлеб направљен од бадемовог брашна. Заситно је, али и здраво јер неће повећати ниво шећера у крви, објашњавају стручњаци.
Такође је одличан избор за људе који су нетолерантни на глутен.
Међутим, ако вам се ова опција не свиђа, можете одабрати храну која садржи здраве угљене хидрате као што су киноа, пиринач и слатки кромпир.
Поред здравих угљених хидрата, они су богат извор влакана и витамина. Зато, када имате жељу за хлебом, изаберите неку од ових алтернатива, саветују стручњаци.
Greške zbog kojih punjene paprike nikada nisu dovoljno ukusne
Преузмите андроид апликацију.