Доказано је да цимет, између осталог, смирује варење и побољшава функцију мозга.
![](https://gradskeinfo.rs/wp-content/uploads/2022/07/condiments-g16f45aed5_640-620x414.jpg)
Како је показало прелиминарна истраживања, представљена још 2017. године, на конференцији Америчког удружења за срце, зачин цимет топи масне наслаге на стомаку.
Научници су 12 недеља спроводили експерименте на пацовима и давали им дијететске суплементе на бази цимета, док су их истовремено хранили висококалоричном храном.
Тестови су били запањујући и показали су да су пацови након узимања суплемената са циметом имали више антиоксиданата и антиинфламаторних молекула у свом телу него раније.
Исто тако, смањена им је тежина и обим струка, без обзира на то што су јели висококалоричну храну.
Доказано је да цимет, између осталог, смирује варење и побољшава рад мозга, односно побољшава разумевање новог материјала.
У студији из 2015. спроведеној на Универзитету Раш у Чикагу, показало се да цимет повећава производњу протеина који помажу у организовању и складиштењу информација.
Истраживања кажу да је само стављање прстохвата млевеног цимета у кафу или овсене пахуљице довољно да побољшате своје памћење.
Преузмите андроид апликацију.