Почетна > Нови Сад > Актуелно
Актуелно Индекс

У студентским домовима тренутно смештено 1.500 студената

Јулски испитни рок на већини факултета се завршава средином овог месеца, а студентима који имају обавезе на факултетима, омогућено је да буду смештени у 10 студентских домова. У њима тренутно борави 1.566 студената, који ту остају до 15. јула.
Фото: Градске инфо

Након завршетка испитног рока и обавеза који студенти имају на факултетима, њих 202 ће бити смештени у домовима током лета.

У Студентском центру Нови Сад истичу да су служби смештаја сви они доставили потврде са матичних факултета о пријављеним испитима.

„Сви студенти који у нашим домовима бораве током лета дужни су да се придржавају правила за сузбијање пандемије вируса ковид-19, које прописује Кризни штаб Републике Србије. До 15. јула велика менза ће радити пуним капацитетом, док, уз то, обезбеђујемо храну и за све пунктове Дома здравља „Нови Сад“, на којима се обавља вакцинација грађана против ковида-19 инфекције“ – рекао је директор новосадског Студентског центра Зоран Мартиновић.

Осим студената, у 10 студентских домова смештено је и 958 посетилаца Егзит фестивала, који ће у Новом Саду боравити током његовог трајања.

У студентским домовима је само једна особа је позитивна на ковид 19.