Ако правилно складиштите и складиштите лук, може вам трајати неколико месеци.
Ако планирате да га употребите у року од недељу дана, можете га оставити и на кухињском столу, али да би дуже трајао треба га чувати на хладном и сувом месту и даље од другог поврћа.
То можете учинити тако што ћете сваки појединачни лук умотати у папирни пешкир, а затим их све ставити у обичну папирну кесу, коју затим чувате у фрижидеру.
Захваљујући овој методи, лук ће вам трајати до месец дана.
Али постоји још један трик са којим ваш лук може да издржи и до шест месеци!
Узмите чисте најлонке (чарапе) и у њих убаците неколико комада црног лука, а затим завежите чвор између сваког лука.
Ова метода омогућава да ваздух циркулише између сваког појединачног лука, чиме се успорава пропадање.
Ако тако складиштите лук, може да издржи између четири и шест месеци.
Преузмите андроид апликацију.