Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Марко Николић најавио повратак у Партизан

Најављивано је да ће српски стручњак Марко Николић овог лета на клупи Партизана заменити Александра Станојевића, али до тога није дошло.
Фото: Wikimedia Commons/Biser Todorov

На клупи црно-белих је седео у два наврата, али је одлучио да направи предах од тренерског посла.

„Да сам могао да бирам – одабрао бих шта сам хтео. После 20 година бављења послом, од чега 15 у професионалном фудбалу, први пут сам осетио потребу да осморим, пређем у цивиле, посветим време породици и себи, пријатељима… Да се частим лето, не памтим кад сам последњи пут био слободан. Одлука је моја, време ће најбоље судити“, рекао је у разговору за „Спорт Клуб“.

Истиче да повратак овог лета није био реална опција, али да би могао да буде у будућности.

„Објективно, мале су шансе биле да се вратим овог лета. Понајвише због чињеница – мора каријера достигла је ниво више, после Лиге шампиона, 60 европских утакмица, неколико стотина у домаћим шампионатима, Србије, Мађарске, Словеније и Русије, време је за нови корак. А, осећам европски простор у Партизану, о титулама да на причам“, поручио је Николић и додатно објаснио:

„У датом тренутку, ако буде уопште било и потребе, вратићу се у Партизан, да рестартујемо систем. Одлука се, ипак, није тицала само Партизана. Имам коректан однос, са старим управама, Драганом Ђурићем, Милетом Јовичићем, Душком Јовановићем, Љубишом Тумбаковићем, до актуелне гарнитуре, председником Милорадом Вучелићем, посебно. Чујемо се повремено… Сви, ипак, знају – следећи пут, било када, нећу се враћати у Партизан, сигурно, само ако не будем имао бољу понуду, или не дај Боже довољно мотива да радим. Нећу, сигуран сам, доћи само као фигура.“

Није хтео да одговори да ли је Илија Столица именован на његов предлог, али је одговорио на то колико може нови тренер црно-белих.

„Учиниће све, у то сам сигуран. Уложиће и више од себе, као Сале Станојевић у претходном мандату. Е, сад, Партизан носи и серију специфичности, ситница од којих зависи коначна оцена – прелазни рок, притисци, медији, навијачи, борбе са фрустрацијама, притисцима… Много зависи и од циља Партизана у наредној сезони, да ли је у фокусу титула, или… Не знам, нисам адреса за слична питања. Желим Ики сву срећу, добио је велику шансу“, каже Николић.

Осврнуо се и на чињеницу да Црвена звезда од његовог одласка 2017. има само четири пораза у домаћем шампионату.

„За пет сезона? Нисам знао… Могу само да честитам. Ако ме питате да ли је то нормално – није! Нема то нигде на свету… И не ради се о Звезди, исто бих причао да је таква позиција и Партизана. Мора да су много добри… Звезда има занимљив концепт, потврђен у Европи, усталом као и Партизанов. Да се нико не увреди, вратићу се скоро 15 година уназад. Разговарао сам са Радомиром Антићем, порастао после речи: „Није спорно да си добар тренер, можа и најбољи, али…“ Уследило је приземљење: „Од кога си то бољи!“ Црно и црвено-бели, није спорно, вуку домаћи фудбал, преко нам је потребан трећи клуб. У Србији и Европи“, закључио је Николић.


Počinje najvažnija Super liga u istoriji: Za titulu i LŠ

Преузмите андроид апликацију.